SUHANJ!

A SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, melynek célja megosztani a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Részletes információk munkánkról, önkéntesség, támogatás: www.suhanj.hu

CSATLAKOZZ!

Bemutatkozik: Petrucz Krstan

P.D.R. » 2012.11.06. 17:38

Név: Petrucz Krstan (magyar fonetikával: Krsztán)
Életkor: 40
Foglalkozás: rendező

Mikor találkoztál először a SUHANJ!-al?

A negyedik ember vagyok, aki a Suhanj!-hoz tartozik, ha úgy tetszik: enyém a Suhanj! 4-es számú tagkönyve. Trisa, Pierre (Gusztos Péter, a SUHANJ! egyik alapítója -a szerk.) és Dani voltak benne, amikor Pierre kérdezte, hogy lenne-e kedvem csatlakozni.
Amúgy minden úgy ment, mint a villámcsapás: amikor először futottunk együtt Pierre-rel, már beszélgettünk erről. Ez az első Nyúlfutás volt, 2010. január 1-én.

krstanpeter.jpg
Már rég kerülgettük egymást, a facebook-on, itt-ott láttam Pierre-t és tetszett, hogy szenvedélyes futó. Aztán egymásba botlottunk.

Mi ragadott meg benne, amiért csatlakoztál a csapathoz?

Minden, ami a személyi szabadságot akármilyen formában is korlátozza, az engem zavar. Nem vagyok hajlandó elfogadni (küzdök ellene), hogy lehet valami, ami nem engedi kibontakozni az egyént. Ami meggátolja abban, hogy átéljen valamit.
Mély empátiát érzek minden sérült emberrel, könnyen tudok azonosulni a helyzettel.
Tetszik az a hozzáállás, amikor egy mozgásában akármilyen formában gátolt ember csakazértis abban leli örömét, hogy mozog: fut, úszik, suhan, gurul, süt, főz, takarít, rákendroll.

krstaneszter.jpg
Természetes volt, hogy igent mondtam.
Nem volt kérdés.

Mi volt a legnagyobb élmény, ami a SUHANJ!-nak köszönhető?

A többieket kellene megkérdezni, mert ez nem rólam szól. Nekem óriási élmény minden, ami suhanjos. Minden vasárnap, amikor meg tudom oldani, hogy a Szigeten futok, minden verseny, minden buli, etc… Andriska beszólásai, Óriás szamuráj szellemisége, Berta Feri állandó elemezgetése, Pierre numeroaddikt élete, Simonyi Balázs eszmefuttatásai az étkezés hasznosságáról és káráról, Dóra és Marci foursquare-jelenléte, a fejek a célban, az izmok és az izzadság, a klipjeink, a napsütötte utcába fordulás az aszfalton, a szembeszél, a meleg szénsavas ásványvíz Perlaki Gyuri kezéből Zánkánál, a kék szilikon karkötőm, amit úgy operálok le a jitsu edzés előtt a kezemről.
De mondok egy vicceset: van egy edzőtársam a ju jitsu edzéseken. Csütörtökönként küzdőedzés van: nem kötelező gi-ben lenni. Az edzőstársamon fehér technikai póló van rendszerint, világoskék S! logoval. 
Na, a nagy bunyó közben odapillantani - az egy nagy érzés!

A személyes élményem: én a Suhanj! miatt/által lettem ultramaratonista a szigetmonostori hatóráson. Szóval, kösz. :)

krstansuhanj6.jpgFotó: mariophoto.net

Miért ajánlanád másoknak, hogy csatlakozzanak a SUHANJ!-hoz?

Válogatottan jó közösség. Csak ezért. Jó beletenni és jó kivenni belőle.

komment

Címkék: futás önkéntesség suhanj bemutatkozunk suhanj alapitvany krstan suhanj csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://suhanj.blog.hu/api/trackback/id/tr674879235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása